Cu ce se ocupa urologia?

Urologia se ocupa cu:

  • bolile aparatului urinar la barbati si femei: rinichi, uretere, vezica urinara, uretra.
  • bolile aparatul genital masculin: prostata, testicule, vezicule seminale, penis.

Informatii urologice

Internetul este plin de informatii, unele scrise de medici urologi foarte cunoscuti, altele de diverse persoane mai mult sau mai putin avizate in domeniul medical. Este uneori greu sa deslusim care informatii sunt reale si care nu. Forumurile de discutii de multe ori deruteaza pacientii. Sigur ca ne exprimam opiniile in acest forumuri, dar nu trebuie sa ne tratam folosind informatiile de aici, este necesar sa cerem parerea unui medic specialist.

Cand sa mergi la urolog?

Vizita la un medic specialist urolog nu trebuie sa ne inspaimante. Nu ar trebui sa punem o relatie de egalitate intre mersul la medic si starea de boala.

In tarile dezvoltate preventia reprezinta o parte importanta a medicinei si implicit a urologiei datorita careia rata de vindecare si de aparitie a cazurilor cu evolutie grava este mai mica. Pacientii ar trebui sa inteleaga ca este necesar controlul medical de rutina anuale care poate evidentia boli in stadii incipiente si astfel se asigura un tratament eficient al acestora.

Cand sa ne adresam medicului urolog? Pentru persoanele asimptomatice este indicat un control regulat la medic. Pentru persoanele cu simptomatologie urinara este necesar consultul urologic imediat.

Un consult nu inseamna o operatie.